De obicei, mirosul din pielea ecologica dispare de la sine in trei pana la 5 saptamani de la fabricare. Mirosul se datoreaza substantelor chimice cu care este tratat materialul.
Procesul de eliminare al mirosului chimic din pielea ecologica este diferit de procesul de eliminare al mirosului din materialul de piele naturala. In continuare iti vom prezenta cateva metode de eliminare al mirosului, dar si cum poti pastra mai mult timp aspectul de nou al produselor.
Metoda 1 – foloseste produse de eliminare a mirosului
Produsele de eliminare a mirosului sunt uimitoare, pur si simplu vor absorbi mirosurile foarte rapid si eficient. Aceste produse pot fi folosite pentru absorbtia/eliminarea mirosurilor din orice materiale!
Pretul lor este destul de mic, si de obicei sunt facute din carbune si se pot gasi in hipermarket-uri.
Metoda 2 – solutie pe baza de apa si otet
Otetul este foarte bun in eliminarea mirosurilor neplacute, si in plus este foarte ieftin :). Nu trebuie sa folosesti otet balsamic sau din vin rosu, ci banalul otet alb (acid acetic) care nu pateaza. Amesteca un pahar de otet cu doua pahare de apa calduta. Ideal ar fi sa folosesti un pulverizator si sa aplici cate un puf de la o distanta de 10-15 cm. Cu o carpa uscata sterge interiorul si exteriorul materialului (daca interiorul nu este usor accesibil, atunci sterge doar partea exterioara). De obicei e nevoie sa repeti procedura de doua sau trei ori pentru a elimina complet mirosul.
Solutia pe baza de apa si otet ajuta si la pastrarea spectului de nou pentru mai mult timp.
Metode alternative prin care poti sa elimini mirosul din pielea ecologica
Bicarbonatul de sodiu
Pune putin praf de bicarbonat de sodiu chiar in cutia produsului si acopera cu capul si lasa peste noapte. Poti repeta procesul 1-2 zile si mirosul va disparea. Ca alternativa la bicarbonatul de sodiu, poti folosi 2-3 lingurite de cafea macinata, care de asemenea are rolul de a absoribi mirosurile.
Pentru materialul suede (piele intoarsa), ai grija sa nu pulverizei prea mult pentru ca pot aparea pete. In cazul in care apar pete, sterge usor cu o carpa uscata.
In timp, dupa o purtare mai indelungata se va strange praf, pot aparea pete in diverse locuri. In acest caz poti folosi o solutie de apa calduta cu sapun si cu un burete se sterge pe suprafata cu miscari usoare. Inainte de a sterge cu buretele, este indicat sa folosesti o perie pentru a sterge toata suprafata exterioara, pentru a scoate la suprafata toate microparticulele care au intrat material.
Atentie: apa in exces poate dauna aspectului si trebuie avut grija ca buretele sa fie stors bine inainte de a sterge suprafata patata.
Speram ca aceste sfaturi iti sunt de folos, iar daca stii si alte metode cum sa elimini mirosul din pielea ecologica, lasa-ne cateva randuri mai jos.